Een voorproefje van Siem Reap, Cambodja

Siem Reap is niet precies een voedselbestemming. Hoewel buren Thailand en Vietnam al de wereld populariteit hebben gewonnen voor hun verrukkelijke keukens, is Cambodja niet zo algemeen bekend om zijn voedsel als om zijn tempels en historische locaties. Nou, tenminste hier in de Filippijnen. Daarom had ik niet veel verwachtingen van mijn smaakpapillen die in het grootste plezier baden tijdens mijn verblijf in Siem Reap. Toch stelde deze Cambodjaanse stad niet teleur. Talloze gerechten die ik probeerde, werden eenvoudig gekookt, snel bereid, evenals goedkoop kosten! Voor iemand die sowieso niet echt een avontuurlijke eter is, en wiens budgetplan extreem beperkt is, zijn ze in sommige gevallen genoeg.

Eigenlijk ontdekte ik tijdens mijn verblijf een nieuwe waardering voor het koken van Khmer. De eenvoud is de grootste kracht. Andere Zuidoost-oosterse keukens zijn sterk afhankelijk van zowel kruiden als kruiden, maar Khmer-keuken gebruikt ze met mate, niet als belangrijke componenten, maar als eenvoudige smaakstoffen die ze zonder kunnen doen. Chili Pepper is bijvoorbeeld niet zo prominent hier in tegenstelling tot in de buurt van Thailand en Laos. Ik ben geen grote fan van pittig eten, dus ik heb echt een geweldige tijd gehad in Siem Reap.

Een restaurant op de oude markt in Siem Reap

Amok -garnalen. Garnalen in een saus op basis van kokos, gewikkeld in bananenblad en gestoomd. Ik wilde een zoetwatervis proberen, maar het werd op dat moment niet aangeboden. Ik moest trainen voor garnalen, wat prima was.

Varkensspareribs met ei. Het deed me zoveel denken aan Koreaanse runderstoofpot, behalve dat dit varkensvlees is. Helaas bevatte deze kom niet veel vlees. Ik vond de soep echter leuk.
Gebakken noedels met gevogelte en groenten. veel voorkomend goed.
Gebakken rundvlees. Het is hun versie van Tapa.
Ik heb de naam van deze maaltijd niet herinnerd, maar dit is zowel aubergine als het is fantastisch!
Chicken Barbeque verkocht op Street Sidewalk!
Kip-curry. Het smaakte echter naar pluimvee pastel.
Gebakken rijst met rundvlees
Deze is echt een Vietnamese maaltijd, maar ik heb het toch geprobeerd. Het was de enige noedelmaaltijd met soep geserveerd in een kraam die ik bezocht.
Tom Yum. Cambodjaanse stijl.

Mango Shake en Rambutan Shake. Ja, Rambutan Shake. Probeerde het voor het eerst en ik viel erin zoals ermee!

Als er iets is waar ik niet veel van genoot, zijn dit de beperkte keuzes die beschikbaar zijn. Veel van de eetgelegenheden die ik probeerde, serveerden alleen gebakken rijst, gefrituurde noedels, sommige gebakken vleesgerechten, evenals een beetje amok en zoetwatervis. Dat was echter wel. Omdat ik veel vaker wel dan niet in Kerbside -restaurants heb gegeten tijdens deze Southeast Oriental Backpacking -reis, kan ik misschien niet helpen om de hoge kwaliteit van de gerechten te vergelijken die ik uit elke stad kreeg. Absoluut, de straten van Chiang Mai, Bangkok en Hanoi gaven me de meest heerlijke tijd met hun heerlijke gerechten tegen een veel lagere prijs. Siem Reap is echter helemaal niet slecht. Maar nogmaals, ik ben niet zo moeilijk om te behagen.

Meer suggesties op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

Fietsen rond Siem Reap, Cambodja

Angkor Wat, Siem Reap, Cambodja: te midden van de grootheid

Bayon -tempel en de vele gezichten van Angkor Thom, Siem Reap, Cambodja

Ta Prohm Temple: The Crushing Accept in Angkor, Siem Reap, Cambodja

Preah Prom Rath Pagoda: The Gracious Souls of Siem Reap, Cambodja

Thommanon evenals Chau State Tevoda: The Twin Tempels of Angkor, Cambodja

Mandalay Inn: waar te verblijven in Siem Reap, Cambodja

Angkor, Cambodja: 10 suggesties voor een plezierige tournee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *