Oriental Riverside Residence Guest House in Malakka, Maleisië

Dit artikel werd oorspronkelijk geschreven in 2012.

Asri trok een stoel, ging naast ons zitten en sloeg een bedrukte kaart eruit. “Dit zijn de plaatsen die je in je twee dagen hier in Malakka moet bezoeken,” markeerde hij de kaart met kleine zwarte stippen. Asri is de eigenaar van de Residence van Oosterse Riverside waar we verbleven. Hij is ook het beste van dit hostel. Hij is vriendelijk, warm, oprecht en absoluut behulpzaam.

Zonder idee over een van de accommodaties in Malakka, heb ik wanhopig honderden beoordelingen gelezen die op verschillende reiswebsites zijn geplaatst tijdens het voorbereiden op deze reis. Van alle hostels in de stad heeft Oriental Residence de beste beoordelingen en hoogste scores. Reizigers die het hebben geprobeerd, hebben alleen prachtige dingen te zeggen over hun verblijf en ze merkten vooral op hoe vriendelijk de eigenaren Asri en Lin waren. Ik was heel blij dat ik zelfs met zo weinig doorlooptijd twee kamers met hen kon boeken. We betaalden rond PHP 800 per kamer. We hebben 2 kamers geboekt voor 3 personen, dus dat is Php 530 per hoofd.

Wat wordt er in deze gids behandeld?

Plaats
Kamers en voorzieningen
Topbudget hotels in Malaccasearch voor meer Melaka -hotels!

Meer tips op YouTube ⬇️⬇️⬇️ Gerelateerde berichten:

Plaats

Oriental Riverside Residence, of gewoon Oriental Residence, is een goedkope twee verdiepingen tellende pension die perfect is voor toeristen die op zoek zijn naar budgetvriendelijke accommodaties. Staan bij de Melaka -rivier, biedt het een fantastisch uitzicht en een plek voor wat rust en stilte.

Uitzicht op de Malakka -rivier vanaf de achterkant van het hostel
Chinatown ‘s nachts. Dit is de straat waar Oosterse woning staat.
Smack in het hart van de UNESCO Werelderfgoedzone, Oriental Residence speelt zich af in een oud vooroorlogse gebouw dat werd gebouwd in 1933. Aan de rivierrand van de oude Chinatown is het hostel heel dicht bij de populairste attracties van de stad zoals zoals De Jonker Street, het Nederlandse plein, Chinese tempels en musea, die allemaal op loopafstand liggen.

Kamers en voorzieningen

Oriental Residence huizen fankamers en airconditioned enkele en tweepersoonskamers. Er zijn twee kamers op de begane grond en verschillende anderen op de tweede verdieping, waar de badkamers ook zich bevinden. De kamer die we boekten (tweepersoonskamers op de eerste verdieping) waren schoon en gezellig. Het was niet Big-Big, maar er was genoeg ruimte om te bewegen.

Standaard tweepersoonskamer
Standaard tweelingbed
In de gemeenschappelijke kamer zijn een kabel -tv met dvd’s en daarnaast is het de keuken die open is voor alle gasten. Voorbij de keuken is een relatief breed betonnen gebied aan de oever van de Melaka -rivier. Een enorm kunstwerk is geschilderd op de muur van het hostel (en in de buurt in de buurt), wat de plaats aan de plaats toevoegt. (Ik vond het vooral geweldig toen ik het zag vanaf de riviercruise. Ik kon dit hostel zien.) Vanaf hier kun je de riviercruise bekijken en genieten van het prachtige uitzicht terwijl je geniet van een drankje. (Er is ook een supermarkt in de buurt.)

En ze hebben gratis wifi!

Inchecken is 14.00 uur en bekijk de tijd, 12.00 uur. Als u echter eerder aankomt of later vertrekt, kunt u de bagageruimte gebruiken en uw tassen tijdelijk opslaan terwijl u de stad verkent om tijd te besparen.

Kunstwerk geschilderd op de riviermuur van het hostel
Over het algemeen was onze ervaring in Oriental Riverside Residence uitzonderlijk. Wat we kregen was absoluut beter dan waar we voor betaalden. De kamers waren schoon en ruim genoeg en de service was onberispelijk.

Topbudget hotels in Malakka

Gebaseerd op beoordelingsscores door AGODA -klanten.

TheBlanc Boutique Hotel (via Agoda)

Ola Lavanderia Cafe. Controleer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Het ene vakantiehuis. Controleer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Yote 28. Controleer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Nomaps hostel. Controleer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Jonkered Heritage Hotel. Controleer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Liu Men Melaka – bij voorkeur. Controleer tarieven en beschikbaarheid! ✅

TheBlanc Boutique Hotel. Controleer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Zoek naar meer Melaka -hotels!

Meer tips op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

Christ Church Melaka in Maleisië

Het Nederlandse plein in Malakka, Maleisië

The Stadthuys Town Hall: Museum of History, Ethnography and Literature of Malakka, Maleisië

Schoffel Kee Chicken Rice Balls: waar te eten in Malakka, Maleisië

Lao San Cafe: waar te eten in Malakka, Maleisië

Kampung Kling Moskee: Diversiteit omarmen in Malakka, Maleisië

Walking in Harmony: 4 religieuze plaatsen om te bezoeken in Temple Street, Malakka, Maleisië

Cheng Hoon Teng Temple, Malakka: de oudste Chinese tempel in Maleisië

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *