Boh Tea Plantation: mijn kopje thee in Cameron Highlands, Maleisië

Een Frans paar slingerde in het midden van de theeplantage en kneep hun methode tussen de struiken die de hedgerows bestaat. De man stopte bij het ontdekken van een geweldig gebied en de vrouw vroeg hem om gewoon te blijven waar hij was. Ze pakte de videocamera die uit haar nek bungelde en richtte een kans op hem, die een oprechte glimlach flitste. Voordat ze op de knop zou kunnen drukken, liet de man echter een luide niezen uit. Terwijl hij in verlegenheid werd gebracht, bevroor hij en straalde ze licht uit. Geen van beide verklaarde een woord. De vrouw liep naar de man en plantte een diepe, natte kus. Ze lachten allebei toen ze zoveel voorbereidden als nog een foto maken. De dag werd net helderder voor de twee geliefden.

Franse tortelduifjes op een theeboerderij
Het was als een scène uit een charmante komedie. Ik stond bij de weg, met uitzicht op de grote hagen van thee -struiken, terwijl ik het Franse paar aandachtig zag. Het was een prachtig moment dat ik, zonder dat ze het realiseerden, op de camera gevangen. Dit is het soort dingen dat ik leuk vind aan reizen. Ik geniet gewoon van het stalking van het observeren van andere mensen in stilte terwijl ze hun leven online online in een setting online, het is alsof we in een film zitten en ik ben de verteller.

Cameron Highlands staat bekend om zijn uitlopers van theestruiken. Deze Maleisische regio herbergt drie theeplantages: Sungai Palas, Fairlie, evenals Boh. Het was de laatste waarop we oh-zo-ontelbare voet hebben gezet. BOH Plantations Sdn Bhd is de nummer 1 theeteler in Maleisië en ze hebben een aantal theetuinen in Cameron Highlands. Ze creëren elk jaar meer dan 4 miljoen kilo thee, ongeveer 70% van alle thee geproduceerd in Maleisië. Er zijn echter meer dan duizend verschillende soorten theeën voor talloze theeliefhebbers, er zijn vier primaire types – zwart, groen, wit, evenals oolong. Alle vier zijn gemaakt van de bladeren van Camellia sinensis. Boh groeit zwarte thee, de sterkere, moediger, evenals veel meer geoxideerd type.

De Boh Tea Plantation was de allereerste stop in de ‘vrijetijdstour’ die we gebruikten. Ik deelde het busje met een vriend, een Duits gezin, een Arabisch stel, evenals het Franse paar dat ik eerder uitlegde. We werden afgezet aan de kant van de weg die over de grote velden slingert, evenals glooiende heuvels van struiken. Het was als hoofden van reuzen die net naar de schoonheidssalon gingen om hun haar te laten doen-zowel groen geverfd als cornrows-styled. De hoogte van de struiken verschilt over de velden. In sommige delen bereiken de planten de taille, in sommige nog lager. Ze groeien echt uit tot hoge bomen, zodat de arbeiders de takken opzettelijk op een specifieke hoogte inkorten om het voor hen eenvoudiger te maken om de nieuwe bladeren te laten komen om de tijd te verzamelen. Ze hebben er een term voor, maar toen het opnieuw mijn altijd betrouwbare herinnering heeft uitgeslagen. (Ik zou moeten beginnen met het samenstellen van dingen. Serieus.)

Een groter beeld van de plantage
Een “bergvol” thee!
Dat ben ik, mijn methode over het veld persen.
Na veel meer dan 20 minuten gaf onze reisgids aan dat het tijd was om terug in de auto te springen voor onze volgende stop – de Gunung Brinchang Peak. Ik geloofde dat ik al mijn laatste blik op de theefabriek had gehad. Ik had het fout. Een paar veel meer stops en we ontdekten onszelf voor de deur van het Boh Tea Center, waar een thee -thee (verfrissingsgebied), een displayzaal en een fabriek huisvest.

De theefabriek is mijn favoriet. Er zijn echter oude, volledig praktische stukken apparaten die de fabriek zoveel blijft gebruiken als nu. Bezoekers krijgen de kans om het thee-maken van thee te zien, van verzamelen tot sorteren tot verpakking. Het was nogal een verhelderende wandeling langs de randen van de hal.

Werknemers die theebladeren oogsten
In de theefabriek

Afgezien van de fabriek, zijn er displayzalen die de oude apparatuur laten zien, boards die de geschiedenis van het bedrijf weergeven, evenals een korte video over de plaats. Een hoekstokken een kleine winkel waar gasten Boh Tea -producten kunnen kopen. Aan de andere kant van de hal bevindt zich het Thee’ria Refreshment -gebied, dat hun premium thee serveert samen met enkele verrukkelijke gebakjes. Het eten is hier echter niet het enige dat hier heerlijk is; Het heeft een balkon dat een geweldig uitzicht biedt op veel meer theehedgerows.

Boh Tea Center, Cameron Highlands
Boh Tea’ria verfrissingen
In de thee’ria
Blueberry scones evenals eiersandwich
Ik ben niet echt een soort ‘hete thee’. Iced Tea: Lime, Black Currant, evenals Cameronian
Precies hoeveel mijn snacks kosten. Dat is voor twee mensen. Haha.
Ik wachtte op de rest van de groep buiten het theecentrum toen twee toeristen – een Europees echtpaar – me benaderden om me een foto van hen te maken. Ik verplicht.

“Kom je uit Singapore?” Vroeg de dame.

“Nee, nee,” glimlachte ik. “Ik kom uit de Filippijnen.”

“Oh cool,” zei de man. “Kumusta ka?”

“Ik ben geweldig,” antwoordde ik terwijl ik mijn hand uitstrekte om de zijne te schudden.

“We waren tevreden in de Filippijnen,” zei de man, en besprak precies hoe ze tevreden waren in Manila en nu T warenRavelen samen in Maleisië. Ze gingen over een week naar Thailand.

In mijn achterhoofd schilderde ik een levendige foto van de gelukkige gebeurtenissen die tot elkaar hebben geleid, evenals hun avonturen samen. In mijn hoofd fotografeerde ik een filmische scène met de verhaallijn die de climax reikte tussen de hagen van thee in de glooiende heuvels van Cameron Highlands. De rest van de groep kwam uit het centrum tevoorschijn, net toen ik geloofde van wat het einde zou kunnen zijn. Ik koos ervoor om er nog een keer over te geloven. mogelijk over een kopje thee.

Hoe kom je er: vanuit Kuala Lumpur, neem een ​​bus naar Cameron Highlands. Er zijn talloze reisoperators in Tana Ratah of Brinchang die reizen naar de Boh Tea Plantation organiseren als onderdeel van een grotere tournee van een halve dag of een hele dag.

Meer suggesties op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

Batu -grotten: alle dingen lang in Kuala Lumpur, Maleisië

Panorama Langkawi -kabel televisieauto, Maleisië: 6 dingen te verwachten

Airphil Express ’Fly en Sail Adventour Bundel (tarieven en reisschema) | Singapore – Kuala Lumpur Cruise

Het stadhuis van Stadthuys: Museum of History, Ethnography, evenals literatuur van Malakka, Maleisië

St. Paul Church evenals de geschriften aan de muur: Malakka, Maleisië

Het Nederlandse kerkhof van Malakka, Maleisië

Schoffel Kee pluimvee rijstballen: waar te eten in Malakka, Maleisië

Cheng Hoon Teng Temple, Malakka: de oudste Chinese tempel in Maleisië

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *