Taal Volcano Crater: reis naar de vurige spijsverteringskanalen van Batangas, Filippijnen

Update: de Taal Volcano is gesloten voor het publiek.

Daar was ik een actieve vulkaan aan het wandelen en ik was bang dat er iets anders zou opblazen – mijn blaas. Ik moet plassen. Echt slecht.

We waren op de hellingen van Taal Volcano, een van de kleinste actieve vulkanen ter wereld, in het midden van Lake Taal in Batangas. Ja, het is klein, maar, let wel, het is heel, extreem actief. Het is zelfs een van de weinige ‘decennium vulkanen’ ter wereld. Volgens Science Daily zijn decennium vulkanen 16 vulkanen bepaald door de Worldwide Association of Vulcanology en Chemistry of the Earth’s Interior (IAVCEI) als het verdienen van een specifiek onderzoek vanwege hun geschiedenis van grote, destructieve uitbarstingen en de nabijheid van bevolkte gebieden.

Een van de “ruiters” (waarom is het zo -lawaai zo apocalyptisch?) Adviseerde me om gewoon overal te ontladen, maar ik kon het niet. Er was echt niet veel andere optie dan het opzuigen en vasthouden tot we de top bereikten. Er kan een toilet zijn in het vakantiegebied bovenaan, dacht ik. Ik nam een ​​beslissing om gewoon plezier te hebben in het standpunt ondanks mijn bloedige blaas.

Wat wordt er in deze gids behandeld?

Een boot vinden naar de vulkaan
De reis naar de top
Het uitzicht vanaf de bovenkant
Het eiland binnen een meer binnen een eiland binnen een meer binnen een eiland
Enkele nuttige tips
Meer ideeën over YouTube ⬇️⬇️⬇️ Gerelateerde berichten:

Een boot vinden naar de vulkaan

Terugspoelen tot enkele uren eerder.

Peter was de allereerste om ons te begroeten toen we onze methode een steile helling maakten naar het terrein van Taal Lake Yacht Club. Hij leidde ons over de vurige rode banken met bloemblaadjes naar een hut aan de kust waar we werden vermaakt door een personeelslid. Taal Lake Yacht Club (TLYC) is in Talisay, Batangas. Hoewel het een ‘club’ is, is het beschikbaar voor niet-leden en het gebruikt echt veel meer dan bootverhuur voor de vulkaan. Hier kunt u zowel kajakt als zeilen, en als u niet begrijpt hoe ze u zelfs kunnen laten zien. Dat is echter voor nog een blogpost.

Taal Lake Yacht Club in Talisay, Batangas
Mijn vrienden en Peter Capotosto van Taal Lake Yacht Club
Het boothuurpercentage is PHP 1.900 en het is geweldig voor vijf personen. We waren echt een groep van vier, dus we betaalden elk P475. Het personeel van TLYC was eigenlijk extreem meegaand en nuttig. Zelfs Peter zelf nam lang van zijn hectische routine om met ons te chatten en enkele tips te geven. Nu, nu, begrijp ik dat P1900 misschien net zo goed is voor een boot. Je kunt echt meer betaalbare boten ontdekken voor alleen P1.500 of zelfs minder, maar we voelden ons om veel redenen veilig met TLYC:

Ze hebben een uitstekende op de internetreputatie. We bladerden enkele evaluaties op veel forums en blogs en we waren tevreden.

Ze kunnen voor je bezittingen zorgen terwijl je op wandelen bent. Je kunt je tassen bij hen achterlaten.

Ze leveren zowel reddingsvesten als hun boten goed uitgerust en betrouwbaar.

Je zult ontdekken dat andere mensen meer betaalbare tarieven in Talisay gebruiken, evenals zelfs in Tagaytay. We waren gewoon positief dat we een fantastische ervaring zouden hebben met Taal Lake Yacht Club, evenals wij.

De reis naar de top

“Ay Hindi Po,” verklaarde mijn buddy genade aan een van de arbeiders die ons hadden geprobeerd over te halen om een ​​paarden te struikelen voor P500. We geloofden dat het net zo goed was voor de ervaring, om eerlijk te zijn, dus niemand van ons was echt geïnteresseerd om het te proberen.

Al in het begin van ons, hadden ze ons gesproken om paarden te huren om ons van de uitputting te sparen, maar we dachten dat het niet zo moeilijk was. We weigerden beleefd elke keer. Hoe dan ook, ze hebben ons vastgemaakt toen we onze methode hebben opgemaakt en de hellingen op. Ze identificeerden elke indicatie van vermoeidheid en namen het als een kans om te verkopen. None of them worked. We were firm about not renting horses.

Those are my buddies Dane as well as Grace. workers using equine rides complied with them all the method through.
But their persistence was the least of my problems.

On top of my listing of worries was my bladder. I really, truly had to pee. however when I realized there truly wasn’t anything that I might do about it, I triggered my mind-over-matter mindset as well as pretended that my bladder was not providing me a abuse down there. It was not difficult to do. Being surrounded by natural appeal made it a great deal easier. The wind was strong as well as made background hums to the caws of the black crows flying overhead.

Just a number of minutes into the trek, the spectacular view was revealed as our guide shared info about the volcano. Apparently, the most photographed part of the island — the one that really appears like a volcano — was not the actual volcano however only one of the a number of cones as well as craters of the island. It’s called Binintiang Malaki. (It has a counterpart called Binintiang Munti however I might not take a picture ervan.) Onze gids verifieerde ook wat ik ontdekte in mijn geologieles op de universiteit: dat Taal Lake zelf was echt de caldera van een gigantische oude vulkaan en Tagaytay ligt op de ribbels van de rand. Gelukkig is het enige actieve deel nu dat eiland in het midden van het meer.

Uitzicht op Binintiang Malaki vanaf het pad
Mijn buddy dane.
Een andere dominante functie in het beeld van het landschap van waar we waren was Mt. Maculot in Cuenca, Batangas. De betonnen gebouwen in de stad Tagaytay waren vanaf daar ook zichtbaar.

De bomen werden minder en minder als we verder gingen met de tocht, evenals de grond die we oproden, werden roder, een indicatie dat we beter werden voor de krater. Rook komt uit de ventilatieopeningen aan de randen van de klif, evenals ze stinken naar verwende eieren, van zwavel. Deze ventilatieopeningen zijn bewijs dat de vulkaan actief is. Bovendien hebben ze ons beïnvloed om door te gaan en sneller te stappen, want we begrepen dat we er bijna waren. Het was niet lang voordat we de hutten tot het begin van de krater tot slot zouden zien.

Trap naar een hemels uitzicht
Terwijl we onze methode maakten langs de dalen van de Red Rock -formaties die het hogere, steilere pad naar de top ontwikkelden, hadden we al vrienden gemaakt met de ‘agenten’ van de paardentocht. Vooral mijn buddy Grace had al in verband gebracht met een paar van hen op persoonlijk niveau, spraken over hun leven en hoe het was om hier te werken, hun families, hun dromen, hun frustraties. Hoewel we hun paarden nog steeds niet op de vulkaan hebben gestapt, hadden we een vriendelijke, comfortabele verbinding met hen gesmeed. Het was geweldig om ze op een veel persoonlijker niveau te begrijpen, evenals buiten hun werk. Hoewel we nog steeds geen paarden vereisten, hebben we gegarandeerd er twee van hen op onze methode naar beneden gehuurd. (Het is P250 per reis, aangezien het slechts eenrichtingsverkeer is.)

Het uitzicht vanaf de bovenkant

We moesten nog steeds een lange vlucht van betonnen trappen beklimmen voordat we de top bereikten. Hoewel het uitzicht absoluut adembenemend was, was het allereerste wat ik deed de lokale bevolking vragen om het toilet. Helaas was er geen. Verdomd. Een van de verkopers probeerde zelfs overal over te halen om overal te plassen, want dat is wat de lokale bevolking doet, zei ze. Ik was in staat om het een uur vast te houden, ik kan een andere bestand tegen.

Het uitzicht vanuit het perspectief was onvergetelijk. De beboste hellingen van de omliggende richels veroorzaken een kale roodachtige oevers van het milieuvriendelijke kratermeer. Sommige delen van de naakte hellingen lieten wat zware stoom (of rook) uit zijn vulkanische darm uit. De wind was net zo fel als je routinematige videogame, maar het water van het Crater Lake was nog steeds zo goed als zachtaardig. Het enige dat ons in de steek liet, was de lucht, die bewolkt bleef. De krater zou er zoveel lichter uitzien als de hemel blauw was geweest. Maar natuurlijk kunnen we niet alles hebben.

Omheerd zicht!
Ventilatie!
Een paar leveranciers gestationeerd op de nok gebruikte versnaperingen en buko -sap waren de favoriet. Ik had het leuk gevonden, maar ik was doodsbang dat mijn urinestelsel al zijn maximale capaciteit bereikte. Banken bieden een geweldige locatie voor toeristen om te rusten en waarderen gewoon de aantrekkingskracht die hen omringde.

Nadat mijn vrienden hun buko -sap hadden voltooid, stuurde onze gids ons naar een hoger punt waar, zei hij, we misschien een veel verbluffend panorama hebben.

Tot het andere gezichtspunt
Bekijk vanaf het grootste punt aan deze kant van de bergkam. Zie je de gravures?
Het eiland binnen een meer binnen een eiland binnen een meer binnen een eiland

Verwarrend, toch? Welnu, Taal Volcano is altijd een “vulkaaneiland binnen een meer binnen een eiland genoemd.” Vertaling: Taalvulkaan binnen Taal Lake op het eiland Luzon. Maar hier voor ons was het kratermeer, een meer in de vulkaan. Naast de veronderstelling wat, in het hart van het Crater Lake, is nog een absoluut opvallend Teensy-eilandje genaamd Vulcan Point. Het is echt een grote rots waarop vegetatie is begonnen te groeien.

Vulcan Point. Dat behoorlijk beetje rock -eilandje.
Het Crater Lake evenals het silhouet van Mt. Maculot (Cuenca, Batangas) op de achtergrond.
Dus als je erover gelooft, is Vulcan Point een “eiland binnen een meer binnen een eiland binnen een meer in een eiland.” Vertaling: Vulcan Point binnen het Crater Lake in het eiland Taal Volcano in Taal Lake op het eiland Luzon.

Ik heb maar één verzoek aan toeristen die dit paradijs zullen vereren met hun bestaan ​​en dat de lokale bevolking er de kost van verdient. Houd de locatie schoon. Het is gewoon verwoestend om lege waterflessen rond de site te zien. Graffiti is eveneens gesneden in de rotsen. Zo’n vreselijk gezicht op een charmante plek. Laten we ons op de juiste manier gedragen en niets achterlaten, maar voetafdrukken, alstublieft.

Ugh. Echt? Laat je het gewoon zo achter?
Enkele nuttige tips

Als je Taal Volcano wilt struikelen, zijn hier enkele ideeën waar je misschien rekening mee wilt houden, zodat je de ervaring beter kunt genieten.

Draag lichte kleding. Je wordt zowel zweterig als plakkerig. evenals oh, BRIng a pair of shades, a hat, as well as a little towel.

Put on sunblock. We did not since our silly group believed it was cloudy anyway so we ended up with an dreadful situation of sunburn.

Bring a tumbler of water. Each of us brought a bottle of water however then we realized that it was not that eco-friendly. We wanted we brought a tumbler, instead, as well as I hope that you will. This method you won’t contribute to the trash that may accumulate at the site. Take whatever you bring with you when you leave.

Come in your trekking shoes or sandals. It’s not truly a tough trip however you don’t want to hurt your ankles just since you didn’t utilize appropriate footwear.

Bring a camera! There’s so much to take pictures of!

That’s all I can believe of for now. I’ll add a lot more in the future.

Dane as well as Grace selected to go down riding a equine while we stayed with our guide, walking to the base of the volcano. On our method down, I had time to believe about exactly how wondrously challenging this world truly is as well as volcanoes, like Taal, epitomize it.

Volcanoes are a few of the most gorgeous features of the Earth, yet they are likewise a few of the most dangerous. They’re nurturing in lots of methods — producing great landscapes, supplying livelihood opportunities, fostering locations to develop as well as enhance connections — however their methods can be destructive, too. I might not assist however run a gazillion concerns in my head. What occurs when it erupts again? When will it erupt again? exactly how much damage will it cause? exactly how lots of lives will it claim? What will the location look like after that? As we neared the visitor center at the base of the volcano, I realized exactly how all these were just temporary. We have to treasure it while it’s right here since even something as gorgeous as this might be gone in a snap, in an explosion, just like that.

While I comprehend that it can remodel the landscape as well as produce something even a lot more gorgeous like Mt. Pinatubo, there was still a unhappiness to its impermanence. The unhappiness I felt that time, however, was only fleeting, for I had lastly identified a restroom. It seems like my bladder won’t blow up anytime soon after all.

Taal Lake Yacht Club
Talisay-Laurel Road, Batangas, Philippines
Taal Volcano boat Rates: P1900 per boat (max of 5 pax)
Additional tourism charge (collected by Government): P50

How to get to Taal Volcano: From Manila, take the bus to Batangas as well as get off at Tanauan City Proper. If you’re renting a boat from Taal Lake Yacht Club, trip a jeepney to Sampaloc as well as get off in front of TLYC. It’s on your ideal side. You can likewise take a jeepney at Tanauan City to Talisay town Proper.

Meer ideeën op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

Lake Holon as well as Mt. Melibingoy (Mt. Parker) in South Cotabato, Philippines

LIPA CATHEDRAL: The Metropolitan Cathedral of San Sebastian

TAAL HERITAGE TOWN, BATANGAS: A diy Sightseeing walking excursion

The Bay-yo Rice Terraces as well as the Mysterious Waterfall: Bontoc, mountain province

Lomi King: Where to eat in Lipa, Batangas, Philippines

ANILAO BATANGAS: travel guide & budget plan travel plan

FANTASY world travel GUIDE: abandoned Castle in Batangas

AQUARIA WATER PARK, BATANGAS travel guide + Requirements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *