Mandalay Inn: waar te verblijven in Siem Reap, Cambodja

gepubliceerd: januari 2013.

Na verschillende verkeerde beurten bereikte ik eindelijk de straat die het hotel herbergt waarin ik verbleef. Het was na middernacht in Siem Reap, en ik deed mijn best om er niet gek te zien dronken toen ik na een avondje feesten naar het hotel liep na een avondje In Pub Street. Toen ik eindelijk de receptie haalde, glimlachte een behulpzaam personeelslid naar me, nam de essentiële naar mijn kamer van het Pigeonhole en gaf het aan mij. Geweldige service – het was die ene aanwinst van Mandalay Inn waar ik doorzag, zelfs toen ik ernstig bedwelmd was.

Mandalay Inn is een budgethotel in Sivatha St., op slechts vijf minuten van de oude markt en de Siem Reap River. Het is weggestopt in een stadshoek waar verschillende herbergen en hostels in overvloed aanwezig zijn. Ik heb dit hotel geboekt op de sterke aanbeveling van een vriend, die bij deze reis bij me was. Hij was in Siem veel meer dan een paar keer eerder geweest en elke keer verbleef hij in Mandalay Inn. Nooit, zei hij, was hij problemen ondervonden en het personeel was geworden om hem al te kennen.

We kwamen in de vroege avond aan in Siem Reap en hun werknemers waren de eersten die ons na een lange tijd begroeten om het hotel te vinden. Dat is waarschijnlijk de enige klacht die ik over de plek kan bedenken, het is niet erg gemakkelijk te herkennen. Er was een kleine rode bewegwijzering bij de poort, maar er was ook een boom die het blokkeerde.

Mijn oorspronkelijke plan was om slechts drie dagen in Siem Reap te blijven en terug te gaan naar Bangkok. We brachten al onze nachten door in Mandalay Inn en de ervaring in dit hotel was veel meer dan bevredigend. We hebben een tweelingzaal geboekt voor USD10, die voor mij niet als een verrassing kwam omdat ik al een idee had van de prijsklasse van de budgethotels in Siem Reap. Ik was echter verrast door de grootte van de kamer. Het was groter dat ik verwachtte en het toilet was ook veel, veel veel ruimer dan de foto die ik in mijn hoofd schilderde.

Slaapkamer en badkamer

Onze bedden

De kamer was uitgerust met kabeltelevisie -tv, een fan, een lamp, hete en koude douche en een veiligheidsdoos – alleen de basis dingen die je in een kamer zou willen. Ja, het was geen airconditioning, maar het was echt niet nodig toen ik daar was. Het was eigenlijk cool, praktisch koud, in de kamer. Het was ook erg schoon en het beddengoed rook lekker. Gasten worden gevraagd om hun slippers of schoenen te verwijderen bij het betreden van het gebouw (maar natuurlijk kunt u ze in uw kamer meenemen), waardoor de gemeenschappelijke ruimte piepend schoon maakt. De houten vloer is altijd zo glanzend dat het voelde alsof het erop stond was een sterfelijke zonde. Of zoiets.

Er zijn houten sculpturen van Boeddha en andere religieuze figuren in het gemeenschappelijke gebied, waar ook een groot aantal boeken herbergt die gasten kunnen gebruiken. Het was eigenlijk heel stil van binnen omdat het een bibliotheekachtige sfeer bevorderde.

Een houten beeld van Boeddha in het gemeenschappelijke gebied

Maar het was de service die echt voor me opviel. Ze glimlachten altijd en waren zeer bereid, zo niet enthousiast om te helpen. En jij kon ik voelen dat ze oprecht waren in het bieden van hulp en ervoor zorgen dat we goed werden verzorgd. Ze waren genereus met informatie en ze werden mijn go-to-mensen bij het bevestigen van prijzen, aanwijzingen en andere nuttige details.

Mandalay Inn biedt ook Angkor Wat -reizen en andere reispakketten, evenals shuttle- en busdiensten voor degenen die andere delen van Cambodja, Thailand, zelfs Vietnam willen bezoeken. We hebben onze busrit terug naar Bangkok met hen geboekt, geen probleem. Ze hebben ook een klein restaurant, maar ik heb het nooit moeten proberen.

Zou ik dit hotel aanbevelen? Definitief. Ik zie geen reden waarom niet. De locatie is oké, de kamers zijn schoon en de service is fantastisch. Het leverde veel veel meer dan ik verwachtte van een budgethotel.

Meer suggesties op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

Pub Street en Angkor Night Market, Siem Reap, Cambodja

Fietsen rond Siem Reap, Cambodja

Angkor Wat, Siem Reap, Cambodja: te midden van de grootheid

Bayon -tempel en de vele gezichten van Angkor Thom, Siem Reap, Cambodja

Preah Prom Rath Pagoda: The Gracious Souls of Siem Reap, Cambodja

Een voorproefje van Siem Reap, Cambodja

Thommanon en Chau zeggen Tevoda: The Twin Tempels of Angkor, Cambodja

Angkor, Cambodja: 10 suggesties voor een plezierige tournee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *