Royal Caribbean Ovation of the Seas: Cruise Guide for First-Timers

Als u nieuw bent in de ovatie van de zeeën of een Royal Caribbean cruiseschip, geeft dit blog van Cruise Guide u een idee over wat u kunt verwachten en wat om aan boord te doen! We hebben suggesties toegevoegd over wat we moeten inpakken, welke voorzieningen we moeten proberen en hoeveel budget voor elk! Ik hoop dat dit je helpt je reis te plannen! plezier hebben!

De hele tijd kon ik niet stoppen met denken aan mijn familie.

Toen we een mini-concert aan boord zagen, bleef ik mompelen: “God, mijn moeder zou hier volledig van genieten.” Toen ik de Windjammer Marketplace, een buffetrestaurant, voor het eerst binnenkwam, dook mijn nicht en haar monsterlijke eetlust meteen in mijn hoofd op. Toen ik naar het bovendek ging om het activiteitengebied en alle zwembaden te zien, wist ik dat mijn neef jaloers zou zijn. Als ik ooit een minuut had getwijfeld dat het gaan op een cruise een van de meest plezierige reizen is die je met familie kunt maken, werd het toen het beste verpletterd en daar. En dat is vooral waar aan boord -ovatie van de zeeën.

We hebben onlangs de gelegenheid gehad om het Hong Kong-Okinawa-seizoen van Royal Caribbean’s Ovation of the Seas te proberen. Dit was niet mijn eerste cruise, maar mijn tijd hier voelde nog steeds als een volledig nieuwe ervaring. Oké, verleend, ik ben er maar een paar geweest, maar toch. Zoals vele cruises is het een enorm drijvend hotel en resort. Maar wat indruk op me maakte, was het aantal attracties aan boord: een buitenbioscoop, een flowrider, ifly indoor skydiving, om er maar een paar te noemen. We hebben daar 6 dagen doorgebracht, maar we hebben nooit alles moeten proberen!

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door enorme cruiseschepen zoals de ovatie van de zeeën, vooral als het je eerste keer is. Alleen al het voorbereidende gedeelte kan ontmoedigend aanvoelen, dus hier is een snelle gids om u te helpen uw reis probleemloos en onvergetelijk te maken.

Wat wordt er in deze gids behandeld?

Wat voor te bereiden vóór de cruise?
Hoe krijg ik een set zeilpas?
Wat in te pakken?
Wat niet in te pakken?
Hoe u incheckt
Wat te doen na het instappen
Waar u uw inchecktassen kunt vinden
Waar te eten aan boord
Dingen om te doen aan boord van de ovatie van het SeaSripcord door ifly
North Star
Flowrider Surf Simulator
Seaplex bumperauto’s
Seeplex Seapods
Zwembaden
Buitenbioscoop
Rotsklimmuur
Entertainment Shows
Andere voorzieningen

Shore excursies
Wifi-tarieven
Uitchecken
Andere cruisetips
Meer suggesties op YouTube ⬇️⬇️⬇️ Gerelateerde berichten:

Wat voor te bereiden vóór de cruise?

Paspoort. moet minimaal 6 maanden geldig zijn. Houd er rekening mee dat het personeel uw paspoort zal verzamelen bij instappen en u zou het niet meer zien totdat u op de laatste dag van de cruise uitcheckt.

Fotokopieën van paspoort. U moet elke keer dat u het schip verlaat ten minste één exemplaar van uw paspoort meenemen (want vergeet niet dat het oorspronkelijke paspoort niet bij u is).

Visa (alleen indien van toepassing). Als je een Filippijnse paspoorthouder bent, heb je geen visum nodig voor het Hong Kong-Okinawa-Hong Kong-seizoen. Er is geen visum nodig voor Japanse bestemmingen, zolang Japan wordt geplopt door een andere bestemming. Voor HK-Japan-HK bijvoorbeeld, geen visum nodig. Voor Shanghai-Japan-Shanghai heb je alleen een visum nodig voor China, niet in Japan.

Kredietkaart. Als u er geen hebt, bereidt u in plaats daarvan een USD120-aanbetaling voor om te worden verzameld bij het inchecken.

Zet zeilpas. Het is je instappas. Net als bij vluchten kunt u online inchecken en uw instappas thuis afdrukken. Het moet minimaal 3 dagen vóór zeildatum worden voltooid en gedrukt. Je kunt het overslaan als je geen tijd hebt, maar als je kunt, doe het dan. Dit bespaart u veel tijd tijdens het inchecken. Als je dit overslaat, moet je de formulieren bereiken bij het inchecken. Thuis doen is gewoon veel comfortabeler.

Hoe krijg ik een set zeilpas?

Doe dit minimaal 3 dagen voor uw zeildatum:

Ga naar wwww.royalcaribbean.com/onlinecheckin.

Voer uw achternaam en reserveringsnummer in. Klik op Verzenden.

Vul het online formulier in. U moet een foto, uw kredietrapportgegevens indienen (als u er een hebt) en enkele pre- en post-cruisegegevens (zoals hoe laat u van plan bent om aan boord te gaan of op te stappen, enz.).

Druk de pas af.

De pas ziet er zo uit:

Er is een barcode onderaan de pagina. Zorg ervoor dat dat duidelijk is.

Wat in te pakken?

Wanneer ik op een cruise ga, pak ik meestal 2 sets garderobe per dag in: een voor dagtochten en activiteiten, en een andere voor nachtevenementen.

Ik draag meestal een t-shirt en broek tijdens het touren of probeer een van de ritten of activiteiten aan boord uit. Maar ik hou ervan om ‘s avonds iets minder nonchalant te kleden voor het avondeten en shows bij te wonen. Dus ja, elke dag 2 sets kleding.

Dagen zijn casual, dus je kunt schoenen met lage hakken, cruiseschoenen en badpakken dragen. Aan wal, wandelschoenen worden aanbevolen.

Voor avondkleding zal een van de volgende zaken doen:

Casual: Sundresses, broek en blouses voor vrouwen. Polo T-shirts en broek voor mannen.

Smart Casual: jurken of broekpakken voor vrouwen. jas en t-shirt voor mannen.

Bovendien heeft een 6-daagse cruise meestal een formele nacht, wanneer gasten worden verwacht dat ze in formele kleding verschijnen. Het is volledig optioneel. Je kunt het overslaan, als je geen zin hebt om te gaan. Maar als je de hele ervaring wilt, pak dan een formele set in: cocktailjurk voor vrouwen, pak en banden voor mannen. Ze zijn niet zo streng, dus denk er niet teveel over na.

Als je kunt, neem dan twee tassen mee. Een koffer of een grote tas voor inchecken en een kleinere tas als doorgaan. Zorg ervoor dat u alle waardevolle spullen, medicatie, breekbare en reisbestanden in uw handbagage (handcarried) tas bij zich hebt.

Bij het boeken krijgt u een gastkaartje met alle vereiste informatie die u moet weten voordat u zeilt. Op pagina 16 vindt u een bagagelag. Druk het uit en vouw langs de lijnen zoals geïnstrueerd. De naam van het schip en het bedrijfslogo moeten zichtbaar zijn. Na het vouwen, maak je twee keer een hoofd of plak je het etiket rond de bagagegendel. Dit zorgt ervoor dat uw tassen tijdens de overdracht niet verdwalen.

Wat niet in te pakken?

Breng natuurlijk niets illegaals binnen!

Afgezien daarvan zijn het volgende niet toegestaan ​​aan boord:

verlengsnoeren

Vuurwapens, munitie en andere wapens, waaronder zelfverdedigingsuitrusting zoals pepperspray

Kledingijzers en hete borden

Baseball vleermuizen, skateboards en surfplanken

Gasten mogen nu slechts twee flessen (75cl) rode wijn of champagne per passagiershut op de begindag aan boord brengen. Ze moeten in de passagiershut worden geconsumeerd. Anders is een kurkenkosten van toepassing.

Hoe u incheckt

Ten eerste, hier is het adres van de poort.

Kai Tak Cruise Terminal
33 Shing Fung Road, Kowloon Bay, Kowloon
啟德 郵輪 碼頭
地址: 九龍九龍灣 承豐路 承豐路 33 號 (入口 位於 祥業街 祥業街)

U kunt inchecken tussen 11.00 en 15.00 uur.

Een ding dat ik absoluut leuk vond aan het hele incheckproces, is dat tekenen in overvloed op de terminal zijn. Het is onmogelijk om te verdwalen. Volg gewoon de tekenen die de ovatie van de zeeën schreeuwen. Medewerkers zijn ook op verschillende plekken in de terminal gestationeerd om passagiers te helpen.

Wanneer u de inchecktellers bereikt, moet u uw paspoort presenteren en zeilpas instellen. Ze zullen uw paspoort verzamelen en tot het einde van de cruise bewaren. Tijdens het inchecken wordt u gevraagd om een ​​kredietrapport voor inchecken voor kosten aan boord. Als u er geen hebt, kunt u een aanbetaling doen die USD150 kost.

U krijgt dan een set SAIL -kaart, in wezen een kaart die dient als uw kamersleutel, ID en kredietrapport voor uw aan boord aankopen. Verlies het niet. Het is alles wat je nodig hebt aan boord. U zult deze kaart scannen telkens wanneer u aan boord gaat of het schip verlaat, uw kamer binnenkomt of aankopen doet.

Hierna is het ongeveer zoals inchecken voor een vlucht. U moet uw tassen afzetten, inchecken, door veiligheid en beveiligingscontrole gaan en immigratiecontrole. Zorg er alleen voor dat u uw paspoort hebt, stelt in de zeilpas en de immigratie -vertrekkaart.

Wat te doen na het instappen

Nadat het alle incheckprocessen heeft gehaald, is het tijd om aan boord te gaan. Het enige wat u hoeft te doen is het schip binnenlopen en de set zeilkaart scannen die u bij binnenkomst heeft gegeven.

Meestal zijn de kamers pas rond 14.00 uur klaar. Als je vroeg aan boord gaat, heb je genoeg tijd om te doden. Wat ik je aanrade te doen is om meteen naar de Windjammer Marketplace te gaan, een buffetrestaurant op Deck 14 en een maaltijd te hebben. Je kunt ook de andere voorzieningen bekijken op decks 14 en 15.

Voordat de haven verlaat, wordt een verplichte veiligheidsoefening gedaan. Het is een verzameloefening die alle gasten moeten bijwonen, zodat u weet waar u heen moet en wat u moet doen in geval van een echte noodsituatie. Ze zullen controleren of iedereen aanwezig is en zelfs een rolaanvraag doen voor degenen die ontbreken, dus sla deze niet over.

Op de achterkant van uw passagiershut vindt u essentiële informatie en de locatie van uw verzamelstation, evenals het juiste gebruik van een reddingsvest.

Waar u uw inchecktassen kunt vinden

Uw tassen worden het beste bij de deur van uw kamer afgeleverd. De levering vindt plaats tot 18.00 uur, dus raak niet in paniek als je tassen niet onmiddellijk aankomen.

Als je tassen na 18.00 uur nog steeds niet zijn geleverd, zijn het veel waarschijnlijk nog meer inspectie. U zou ‘s avonds een briefje moeten ontvangen met instructies over hoe u deze kunt ophalen. Maar het worden waarschijnlijk aan dek 2 vastgehouden.

Waar te eten aan boord

Ovatie van de zeeën heeft 10 gratis voedselplaatsen aan boord. U hoeft geen extra te betalen als u bij een van hen dineert. Het maakt deel uit van waarvoor je hebt betaald toen je je ticket boekte. Dit zijn de 10 restaurants en cafés:

Windjammer Marketplace (buffetstijl, internationale gerechten)

American Icon Grill (hoofd eetkamer)

The Grande Restaurant (hoofd eetkamer)

Zijde (hoofd eetkamer)

Chic (hoofd eetkamer)

Cafe Promenade

Kustkeuken

Sorrento’s New York Pizzeria

Het café op twee70

Seaplex Canine House (Hotdog Stand)

Van de 10 is de Windjammer Marketplace de grootste, drukste en meest populaire vanwege de locatie, op hetzelfde dek als talrijk van de activiteitengebieden; de verscheidenheid aan keukens, variërend van Aziatisch tot Italiaans tot Amerikaans; en zijn buffetopstelling. Verwacht een beetje in de rij te vallen.

Vier van de bovenstaande – American Icon Grill, Silk, CHIC, en het Grande Restaurant – zijn grote eetkamers, waar maaltijden (ontbijt, lunch, diner) worden geserveerd.

Bovendien zijn er speciale restaurants in het schip. Deze zijn niet gratis. Als u in een van de onderstaande restaurants eet, wordt uw kaart in rekening gebracht.

Jamie’s Italian van Jamie Oliver

Wonderland

Chops Grille: The New American Steakhouse

Chef’s Table: een vijfgangen steakhouse-traktatie (Inside Chops Grille)

Izumi, Japans restaurant

Elk restaurant heeft een handwassend of handsanitizer station om te voorkomen dat ziektekiemen zich verspreiden.

Dingen om te doen aan boord van de ovatie van de zeeën

HEEL VEEL. Zoals ik al zei, ik heb 6 dagen op dit schip doorgebracht, maar ik kon nog steeds niet alles ervaren. Hier zijn enkele van de meest interessante. Sommige van deze vragen extra kosten; terwijl anderen gratis zijn.

We hebben hier een apart bericht gemaakt met veel meer details: dingen om te doen aan boord van de ovatie van de zeeën.

Ripcord door ifly

Het is een skydiving -simulator, waarmee je kunt ervaren hoe het voelt om te vliegen of in de lucht te drijven. Dek 15.

Tarieven: hangt af van het seizoen. In sommige seizoenen is het helemaal gratis (gratis), maar je hebt een eerdere reservering nodig omdat de slots snel uitverkocht worden. In andere seizoenen wordt een extra 29 USD (per uur) aan uw kaart in rekening gebracht.

North Star

North Star is een observationele pod van 300 voet waarmee gasten het uitzicht op 360 graden van de omgeving mogelijk maken. Gelegen op dek 14.

Tarieven: hangt af van het seizoen. In sommige seizoenen is het helemaal gratis (gratis). Het is niet nodig om te reserveren. Val gewoon in de rij en wacht op uw beurt. In andere seizoenen wordt een extra 40 USD in rekening gebracht op uw kaart.

Flowrider Surf Simulator

Flowrider is een surfmachine. Hiermee kunt u golven rijden binnen de veilige comfort van een simulator. De bovenstaande foto is van de kwantum van de zeeën, maar die geïnstalleerd op de ovatie van de zeeën ziet er exact hetzelfde uit. Gelegen op dek 15.

Rate: hangt af van het seizoen. In sommige seizoenen is het helemaal gratis (gratis), maar je hebt een eerdere reservering nodig omdat de slots snel uitverkocht worden. In andere seizoenen wordt een extra 29 USD (per uur) aan uw kaart in rekening gebracht.

Seaplex bumperauto’s

Tarieven: gratis

Seeplex Seapods

Dit zijn kleine kamers die zijn uitgerust met verschillende games en thuistertainmentopties zoals tafeltennis en Xbox -eenheden.

Tarieven: gratis

Zwembaden

Het schip heeft 2 buitenzwembaden, 2 binnenzwembaden en 4 whirlpools. Elk zwembad heeft badmeesters toegewezen om de veiligheid van zwemmers te garanderen.

Tarieven: gratis

Buitenbioscoop

Tarieven: gratis

Rotsklimmuur

Tarieven: gratis

Entertainment Shows

Er zijn elke avond entertainmentopties voor thuis. Het kan Pixels zijn, een muzikale show die niet alleen de zang- en dansvaardigheden van de cast gebruikt, maar ook 6 LED -schermen op robotarmen. Je kunt ook genieten van een mini-concert. Tijdens ons verblijf betrad de stembeheerder Monique Lualhati het podium.

Andere voorzieningen

DreamWorks -ervaring

Bionische bar

Casino royaal

Video -arcade

Vitaliteit op Sea MedSpa en Fitness Center

Shore excursies

Dit is het deel waar je van het schip kunt stappen en de stad kunt verkennen waar het is aangemeerd.

In ons geval hadden we maar één stop: Naha in Okinawa, Japan. Bij de stop heb je twee keuzes: sluit je aan bij een excursie van de kust of trek je een doe -het -zelf.

U kunt een vooraf afgesproken reis boeken of het zelf doen (doe-het-zelf). Het is helemaal aan jou.

Als je een excursie aan de kust boekt, zul je je aansluiten bij de rest van de cruisepassagiers die die tour hebben geboekt. Het mooie ervan is dat je alles voor je hebt verzorgd. U ontvangt uw reispas in uw kamer met instructies. Je hebt een reisgids en een paar leden van de bemanning zullen lid worden van de groep. Ze zullen ervoor zorgen dat je op tijd terug bent in de haven om te zeilen.

Als je een doe -het -zelf trekt, heb je volledige controle over je tijd en het wordt goedkoper. U kunt aan boord gaan van een aangewezen bus of u kunt een taxi nemen. Als u de bus wilt nemen, ga dan eerst naar het gastgebied om een ​​stoel in de bus te boeken. Bereid je voor om rond USD 20 te worden opgeladen. Zorg ervoor dat je terug bent tegen de voorgeschreven tijd, omdat het schip niet op je wacht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *