Elephant Mountain: In Blawse van het allerbeste uitzicht in Taipei, Taiwan

nam het slechts twee stappen voor mij om te glijden en pijn te doen (en praktisch te breken) een enkel. Nadenken over hoeveel tijd het kostte om deze plek te ontdekken, was ik absoluut geïdentificeerd om mee te duwen met de klim. Maakt niet uit dat ik hinkte van pijn – mijn onhandige kont was verdoemd – maar dit was mijn laatste avond in Taiwan. Niets zou me ervan weerhouden er een onvergetelijke te maken.

Het was mijn tweede keer in Taipei. Slechts drie maanden daarvoor had ik een schema dat de volgende reiziger zou volgen, inclusief het springen van de snelste liftreis van mijn leven naar het duizelingwekkende observatorium bovenop Taipei 101. Hoewel ik een academische tijd had in het op een na hoogste gebouw van de wereld, Konwerk geen enkel fantastisch uitzicht op de stad ontdekt. Natuurlijk, het uitzicht vanaf de top was geweldig, maar ik voelde me koud, ver weg, evenals geïntimideerd. Vreemd genoeg was naar beneden kijken veel beangstiger dan vermakelijk. Zowel dichtbij als persoonlijk met Taipei 101 was een moment voor het bewaren, maar wanneer het een adembenemend landschap betreft, was ik specifiek ergens beschikbaar, iets beters.

Een snelle google -bladeren voor het allerbeste zicht in Taipei leidde me naar de basis van de Elephant Mountain. Evenzo genaamd Xiangshan (象山) evenals Nangang District Hiking Trail, ligt Elephant Mountain naast het Xinyi -koopdistrict. Het was geen uitdaging om te vinden. Bezoekers die uit Taipei komen 101 kunnen het bereiken na een rustige wandeling van 15-20 minuten. Er zijn ook veel indicaties onderweg. Omdat we echter wanhopig dom zijn en geografisch uitgedaagd zijn, kostte het me meer dan een uur.

We hadden veel meer dan mijn aandeel om te verdwalen. Je begrijpt precies hoe mensen altijd zeggen: “Als je twijfelt, naleven je aan de menigte?” Nou, dat hebben we precies gedaan. Maar blijkbaar was de menigte niet op weg naar Elephant Mountain. We herkenden ook niet dat de ingang van het pad in een park was verscholen. (Natuurlijk, het was natuurlijk!) Evenals toen we het tot het laatst ontdekten, erken we niet dat we al een kijkje namen naar het begin van het pad. We zagen er hoogstwaarschijnlijk erg verward uit toen een dame ons benaderde en vroeg waar we heen gingen. Zeg dank aan de hemel voor de prachtige locals in Taipei.

Ze stellen dat de allerbeste tijd om hier te struikelen, laat in de middag is, waardoor de wandelaar de top kan bereiken en het uitzicht gedurende de dag, bij zonsondergang, evenals bij het vallen van de avond zou kunnen waarderen. De zon scheen nog steeds helder toen we Taipei 101 verlieten, maar het was al donker toen we het trappenhuis ontdekten. Twee stappen erin gleed ik uit en brak praktisch een enkel. Deze opvatting is veel beter de moeite waard, ik mompelde tussen hijgen van uitputting en pijn. Gelukkig waren er onderweg veel rustpunten. Banken kunnen overal in het pad worden ontdekt, evenals uitkijkpunten op het pad.

Dat ben ik, mijn methode naar de top hinken.

Ik verwachtte te klimmen met een horde toeristen, maar ik was aangenaam verbaasd om alleen te zijn. Een paar keer passeerde een jogger me, maar ik was vrijwel alleen. De trappen waren smal, en ondanks de verlichting van de lampberichten zoals de weg, waren ze een beetje zwak. Maar niets gevaarlijks. Ongeveer 20 minuten later ontdekten we onszelf tussen enorme vernielde keien die het allerbeste gezichtspunt markeren. Twee professionele fotografen zaten comfortabel en maakten hun beste foto’s. Toen ze klaar waren, organiseerde ik me om op een rots te gaan om een ​​foto te maken, maar mijn pijnlijke voet maakte het onmogelijk.

Toch, ondanks de kloppende pijn, evenals een reeks betreurenswaardige gebeurtenissen die hiervoor kwamen, was het een moment dat ik nog steeds duidelijk in gedachten houd om een ​​goede reden. Het was het allerbeste uitzicht in de stad. Evenals het was verdomd het waard.

Uitzicht vanaf Elephant Mountain
Hoe u naar Elephant Mountain kunt komen:

Neem vanuit MRT Xiangshan Station (象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山 象山) Wanneer je het einde van de weg raakt, sla je linksaf en ga je verder totdat je het begin van het pad ontdekt. Zoek naar een trap met een boog boven het hoofd.

Loop vanaf Taipei 101 langs Xinyi Road (信義路) totdat u het MRT Xiangshan -station bereikt. Volg daar van de bovenstaande aanwijzingen.

Waar te blijven: Taipei Hotels

Meer suggesties op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

Tianmen Mountain Cable Television Car, China: de mooiste reis van mijn leven

National Palace Museum in Taipei, Taiwan

Taipei 101: Nieuwe hoogten bereiken in Taiwan

De wijziging van de bewakers in het heiligdom van de martelaren, Taipei, Taiwan

Ubirr Rock Art Walk in Kakadu National Park, Australië

In foto’s: Dalongdong Baoan Temple ‘S Nachts in Taipei, Taiwan

Taipei Taiwan reisgids met budgetplanschema

Taipei naar Taichung per bus en per trein: vanaf het centrum van Taipei & Taoyuan Airport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *