Hong Kong -route: wat te uitvoeren in 4 (of meer) dagen

Laatst bijgewerkt: 02/08/20 | 8 februari 2020

Hong Kong.

De naam beïnvloedt visioenen van een chaotische, bakpakte stad met stijgende wolkenkrabbers, dikke smog, onbeperkte noedelstands, enorme financiën, evenals wilde nachten uit.

Het is een van mijn top vijf preferente steden ter wereld, evenals ik geniet van elke vorm van mogelijkheid om te bezoeken. De snelle snelheid levert een gevoel van verandering op lange termijn op, evenals de drukte, multiculturaliteit, evenals voedsel ervoor zorgen dat ik constant terugkomt. Oh, het eten! Ik kan de hele tijd over een noedelkom gaan zitten!

Hong Kong is een hectische stad van acht miljoen inwoners met een van de grootste hub -luchthavens ter wereld. Het kan overweldigend zijn voor veel bezoekers, met name die niet worden gebruikt voor drukke plaatsen.

En met zoveel te presteren in Hong Kong, kan men je hoofd krabben waar je moet beginnen in kopen om het meeste uit de reis te halen.

Hong Kong heeft veel te doen. Hoewel je de stad binnen een of twee dagen kunt zien, is het het beste om minstens drie dagen in Hong Kong door te brengen. Als je Macau gaat zien, zou ik nog een dag toevoegen, zodat je 4-5 dagen nodig hebt om de plek echt te zien.

Dit vierdaagse reisplan in Hong Kong helpt je om je reis te organiseren, je buiten de gebaande paden te sturen en je te laten zien waarom Hong Kong een van de meest on-the-go steden ter wereld is.

Inhoudsopgave

Dag 1: Hong Kong Museum of History, Mong Kok, Tsim Sha Tsui Promenade & More!
Dag 2: Ngong Ping 360, Food Tour, Junk Boat Ride en meer!

Dag 3: Ping Shan Heritage Trail, Heritage Museum, Che Kung Temple, & More!

Dag 4: Hoogte tram, Hong Kong Museum of Art, Lan Kwai Fong, & meer!

Andere dingen om te zien en te doen: zie Macau, volg een kookles, ga wandelen en meer!

Hong Kong -route: dag 1

Het Hong Kong Museum of History
In Koop om een ​​plaats te begrijpen, moet u het verleden allereerst begrijpen. Dit museum laat je precies dat doen. Het levert een uitzonderlijke introductie van het lange als het complexe verleden van Hong Kong. Er zijn exposities met betrekking tot de archeologie, sociale geschiedenis, etnografie, evenals de natuurlijke geschiedenis van de regio. Het is groot, dus schakel ongeveer 2-4 uur in voor uw bezoek. De toegang is 10 HKD (gratis op woensdag) en er is een audiocursion aangeboden voor 10 HKD.

100 Chatham Road South, Tsim Sha Tsui, Kowloon, +852 2724 9042, HK.History.Museum. Elke dag geopend van 10.00-18.00 uur (19.00 uur in het weekend).

Loop met Kowloon Park
Ga naar het enorme park van Kowloon Island met een zwembad, een fysiek fitnesscentrum, bitvijvers waar u kunt genieten Om de onderdrukkende hitte Hong Kong te ontslaan. Het is een van de allerbeste locaties voor mensen die in de stad kijken.

22 Austin Rd, Tsim Sha Tsui, Kowloon, +852 2724 3344, lcsd.gov.hk. Elke dag geopend van 5.00-12.00 uur en de toelating is gratis.

De straatmarkten in Mong Kok
Dit gebied van Hong Kong heeft zowel de grootste als de drukste markten om de hectische sfeer, bezienswaardigheden, evenals van Hong Kong te absorberen. De drukte en verkopers illustreren echt de on-the-move essentie van Hong Kong. De twee beste markten voor goedkope aandenkens zijn de vrouwenmarkt (koopjeskleding, accessoires, evenals souvenirs) evenals de Temple Street Night Market (vlooienmarkt). De markten van Mong Kok zijn het beste bereikt door het Hong Kong MTR -treinsysteem, stations Yau Ma Tei, Mong Kok, evenals Prince Edward op de Tsuen Wan (Red) Line

Tung Choi St, Mong Kok, Hong Kong evenals Temple St, Jordan, Hong Kong. De markten zijn elke dag geopend, beginnend rond twaalf middag en sluiten in de late avond (tijden variëren).

TSIM Sha Tsui Promenade – Wandel langs de Tsim Sha Tsui Waterfront en neem het adembenemende skyline -uitzicht op Hong Kong Island. Terwijl je hier bent, zorg er dan voor dat je de Avenue of Stars ziet, de reactie van Hong Kong op de Hollywood “Walk of Fame”, waar je zowel de sterren van Chinees als de westerse film kunt zien. Er zijn winkels, restaurants en ‘s nachts, een grote externe markt die standaard Kantonese eten samen met knock -offs en souvenirs bedient. Kom voorbereid om te onderhandelen.

Salisbury Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon (naast de Star Ferry Pier). Open 24/7.

Neem de Star Ferry
De beste methode om de haven van Kowloon Island naar Hong Kong Island over te gaan, is door middel van de Star Ferry, die een geweldig uitzicht op de skyline van de stad toont voor slechts 2,70 HKD. Het is een van mijn favoriete activiteiten.

Star Ferry Pier, Kowloon Point, Tsim Sha Tsui, +852 2367 7065, kowloonstarferry.com. De veerboot loopt elke dag van 06:30 uur-11:30 uur, hoewel ze minder vaak in het weekend plaatsvinden, evenals vakanties. Enkele tickets zijn 2,70 HDK, terwijl een 4-daagse pas kost rond 27,50 HKD.

Hong Kong -route: dag 2

Ngong ping 360
Deze snoerauto’s en vrachtwagen lopen iets meer dan 3,5 mijl, van Tung Chung over de baai naar de vluchtterminal en vervolgens verder naar LantauEiland, waar je het Po Lin -klooster kunt zien. De snoerauto’s en vrachtwagen bieden u een panoramisch uitzicht op de luchthaven, de haven, evenals de hele stad voordat deze reist met de omliggende bergen. De reis duurt ongeveer 25 minuten. Lantau Island is een beetje toeristisch, maar de reis en kloostervoorraad waardevol uitzicht op de stad en bit -eilanden die Dot Hong Kong dot.

11 Tat Tung Road, Tung Chung, Lantau Island, +852 3666 0606, np360.com. Open op weekdagen van 10.00-18.00 uur op vakantie op weekdagen en 9.00-18.30 uur. Een retour-ticket voor volwassenen voor de snoerauto’s en vrachtwagen is 210 HKD voor een gemeenschappelijke hut en 290 HKD voor een kristallen cabine (een snoerauto’s en vrachtwagen met een glazen onderste verdieping).

Neem een ​​voedsel excursie
Na de ochtend op de snoerauto’s en vrachtwagen en genieten van een moordend uitzicht op Hong Kong, breng je lunchtijd door met het maken van een foodtour. Hong Kong is een gevulde stad (er zijn hier meer dan 10.000 restaurants!) En je zult een diverse variëteit uit de hele wereld ontdekken. Zonder hulp zul je nooit alle verborgen regionale favorieten ontdekken. De naleving van het bedrijfsleven biedt de allerbeste waarde -tours:

Bigfoot Tours

Kleine ervaring in Hong Kong

Hong Kong Foodie Tasting Tours

Krijg uw gids

Huur een junkboot
Junkboten-die traditionele boten met het grote zeil dat je ziet in elk type film over Hong Kong-een leuke methode om op de hele dag door de haven te varen, evenals halve dagtochten. Je kunt een boot leasen met een grote groep goede vrienden (15 of zo mensen) of deelnemen aan een groepsreis. Hier zijn enkele voorgestelde zaken die kosteneffectieve rondleidingen aanbieden:

Eiland Junks – Ze hebben een paar cruise -opties, die ongeveer 650 HKD per persoon kosten. U kunt ook zelf uw eigen charteren als u het geld hebt!

Saffron Cruises-Dit is een uitstekende keuze als je een grote groep van 20-30 mensen kunt samenstellen, omdat een charter 9.000-18.500 HKD zal kosten.

Hong Kong Junks – Dit is veel meer van de traditionele feestervaring van de viering, met keuzes voor alle budgetten.

Hong Kong -route: dag 3

Loop het Ping Shan Heritage Trail
Gelegen in de nieuwe gebieden (de minder uitgecheckte noordelijke district van de stad), zal dit pad je langs een paar van de meest cruciale oude bezienswaardigheden van de Tang Clan leiden: het ommuurde Hakka -dorp Tsang Tai UK, de Fu Shin Street Standard Bazaar, Che Kung -tempel, Guy Mo -tempel, evenals de tempel van tienduizend Boeddha’s. Wees je er zeker van dat niet alle historische gebouwen op het pad beschikbaar zijn voor het publiek.

Een andere keuze is het Lung Yeuk Tau Heritage Trail. Het begint in het Taoïstische tempelcomplex van Fung Ying gezien Koon en passeert de ommuurde dorpen van Ma Wat Wai en Lo Wai voordat hij eindigt op de 18e-eeuwse Tang Chung Ling-voorouderlijke hal.

Dit deel van Hong Kong wordt vaak overgeslagen door toeristen, evenals de paden, die meanderen met de veel meer landelijke regio van de stad, zijn vredig en een welkome pauze van de gigantische metropool van de binnenstad.

Ping Shan Trail: Sheung Cheung Wai, Yuen Long District, +852 2617 1959, lcsd.gov.hk. Lung Yeuk Tau Trail: 66 Pak Wo Rd, Fanling, Hong Kong, +852 2669 9186.

Hong Kong Heritage Museum
Dit museum toont de geschiedenis van de stad en op de kunst. Er is een groot display over de nieuwe gebieden en een opera -huis voor uitvoeringen. Het vult een paar van de lege plekken die zijn achtergelaten van het Hong Kong History Museum en geeft je een kijkje op de creatieve cultuur van de stad. Het wordt ook gevonden in de buurt van het mooie Sha Tin Park en Shing Mun River, waardoor de omgeving net zo fascinerend is als het museum!

1 Guy Lam Rd, Sha Tin, Nieuwe Territories, +852 2180 8188, Heritagemuseum.gov.hk. Echter elke dag geopend van dinsdag van 10.00-18.00 uur (19.00 uur in het weekend).

Che Kung -tempel
Net op de weg van het Heritage Museum, is deze tempel gewijd aan Che Kung, een generaal tijdens de Southern Tune Dynasty (1127-1279) in het oude China. Het tempelcomplex hier is altijd vol mensen, dus wees klaar voor drukte. Het standaardontwerp en complexe sculpturen maken dit de moeite waard om te bekijken nadat je het Heritage Museum hebt gezien.

Che Kung Miu Road, +852 2691 1733, ctc.org.hk. elke dag geopend van 07.00-18.00 uur.

Hong Kong -route: dag 4

De hoogtetram
Deze tram brengt je naar de top van de piek, de grootste berg van Hong Kong Island, op 1.700 voet. Je struikelt een kabelbaan naar de top waar je genoegen geniet van een spectaculaire uitzicht op 180 graden van de wolkenkrabbers van Victoria Harbour, Kowloon, evenals de omliggende heuvels. Het is het allerbeste uitzicht op de stad.

No.1 Lugard Road, +852 2849 7654, thepeak.com.hk. U kunt een terugreis maken voor 52 HKD of een terugreis met toegang tot het Sky -terras voor 99 HKD per persoon.

Hong Kong Museum of Art
Dit museum is een interessante en aantrekkelijke locatie die Chinese keramiek, Terra Cotta, Rhinoceros Horns, evenals Chinese schilderijen vertoont, naast hedendaagse kunst gemaakt door Hong Kong -kunstenaars. Het is deels kunstmuseum, deels Ripley’s geloof het of niet.

Tsim Sha Tsui, Hong KoNG, +852 2721 0116. Open dagelijks van 9.00-18.00 uur echter zaterdag.

Ervaar het nachtleven in Lan Kwai Fong
LKF is het primaire nachtleven en het feestgebied in Hong Kong en zit vol met tonnen bars, clubs, shisha (waterleidingen), evenals betaalbare dranken. Nachten hier zijn hier wild – de straat is altijd druk, mensen worden extreem dronken, evenals schoten worden uitgedeeld als snoep. Het is luidruchtig, maar als je de Wilder -kant van Hong Kong wilt zien, is dit de locatie om het te doen.

Andere dingen te zien en op te treden in Hong Kong

Dagtocht naar Macau – Het gokmekka van Macau is een korte boottocht verwijderd. Gedurende 150 HKD brengt de botenreis van 60-75-de veerbootterminal van Hong Kong je naar deze voormalige Portugese kolonie, waar je massieve hedendaagse casino’s kunt zwerven, historische straten gevoerd met Portugees-geïnspireerde huizen, evenals dineren op ei Taartjes, een populaire regionale specialiteit.

Volg een kookles – Hong Kong zit vol met voedsel. Waarom niet precies ontdekken hoe je er een paar kunt koken? Deze Hong Kong Expat -website heeft een lijst van 20 scholen die lessen gebruiken!

Ga wandelen – Hong Kong kan een dicht gepakte stad zijn, maar er is ook pittoreske wandelen in de buitenste bergen en eilanden. Er zijn veel tracks (vooral in de onontwikkelde delen van de nieuwe gebieden). Deze link naar de Hong Kong Tourism Board -vermeldingen alle paden.

Bezoek Disneyland – Als u op een huishoudelijke reis bent, of als u een backpacker bent in contact met uw innerlijke kind, ga dan naar Disneyland. Hang rond met Mickey Mouse en schud de handen met zeedieren.

***
In een stad van acht miljoen mensen zijn er veel dingen te zien als. Je zou weken kunnen vullen om de veel eilanden, markten, restaurants, bezienswaardigheden en het nachtleven van Hong Kong te bekijken en het nog steeds niet allemaal te zien. Hoewel het onmogelijk is om een ​​stad zo groot te condenseren in vier dagen, zal dit Hong Kong-reisplan je helpen ervaren dat het meest Hong Kong te bieden heeft in een korte periode!

Boek je reis naar Hong Kong: logistieke ideeën en trucs
Boek uw vlucht
Gebruik Skyscanner of Momondo om een ​​betaalbare vlucht te ontdekken. Ze zijn mijn twee voorkeursbladermotoren, omdat ze zowel op websites als luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld bladeren, zodat je altijd begrijpt dat geen steen ongemoeid blijft. Begin met Skyscanner al het eerste, maar omdat ze het grootste bereik hebben!

Boek uw accommodatie
Je kunt je hostel boeken met hozerworld omdat ze de grootste voorraad hebben en de beste deals. Als je ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruik dan Booking.com, omdat ze consequent de goedkoopste tarieven voor gastenhuizen en betaalbare hotels retourneren. Mijn favoriete locaties om te blijven zijn:

Hong Kong hostel

Jainn

Rainbow Lodge

Homy Inn

Voor nog veel meer locaties om in Hong Kong te blijven, inspecteer mijn publicatie op mijn favoriete hostels in de stad. Het heeft een nog veel meer diepgaande lijst.

Onthoud geen reisverzekering
De dekking van de reisverzekering zal u beveiligen tegen ziekte, letsel, diefstal en annuleringen. Het is gedetailleerde beveiliging in situatie dat er iets misgaat. Ik ga nooit op reis zonder dat ik het in het verleden vaak moest gebruiken. Mijn favoriete bedrijf dat de allerbeste service en waarde biedt, zijn:

Veiligheidsvleugel (voor iedereen onder de 70)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

MedJet (voor extra repatriëringsdekking)

Op zoek naar het allerbeste bedrijf om geld mee te besparen?
Bekijk mijn resource -pagina voor het allerbeste bedrijf om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alle mensen die ik gebruik om geld te besparen als ik onderweg ben. Ze zullen je geld besparen als je ook reist.

Wil je veel meer informatie over Hong Kong?
Zorg ervoor dat u onze robuuste bestemmingsgids over Hong Kong ziet voor nog veel meer planningstips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *