Hoe Kee Chicken Rice Balls: waar te eten in Malakka, Maleisië

De zeer lange wachtrij voor schoffel Kee Chicken Rice Ball uitgestrekt naar Singapore. Ja, dat is een overdrijving, maar het was lang genoeg om mijn vrienden Ces en Asta en mij te duwen om enkele minuten te berekenen of we dit kennelijk populaire restaurant willen proberen of niet. Hoewel de lange lijn echt overtuigend was, een bewijs van hoe goed hun voedsel zou kunnen zijn, was het ook erg ontmoedigend.

Daar zaten we in het midden van Jonker Street, onder de heldere en felle Malaccan -zon, en vroegen ons af hoe lang het ons zou duren om een ​​tafel te beschermen als we ervoor kiezen om daar nu te dineren. Onze geest zei: “Ga ervoor!” Maar onze mopperende maag was het niet eens! Het was al 14.00 uur en we hadden honger, nee, uitgehongerd. We hadden die dag geen maaltijd gehad. De buik heerste. De groep koos ervoor om het gewoon voor morgen te bewaren en in plaats daarvan gewoon een snel restaurant te vinden.

Wachte van hier naar Mars
De volgende dag waren we de eerste in de rij. Het was 10 uur ‘s ochtends en we waren klaar voor de lunch! Of brunch.

Hoffe Kee Chicken Rice Ball Restaurant is een van de twee vele populaire kippenrijstallplaatsen in de stad Malakka; De andere is Chung Hwa, niet ver van de eerste. Het is niet erg uitdagend om te zien hoe toeristen en de lokale bevolking dol zijn op deze resto. De lange wachtrijen zijn een onmiskenbaar teken. De lichtblauwe kennisgeving is een andere; Het waarschuwt klanten dat ze in het weekend en hun rijstballen “losse” kiprijst zouden serveren, vooral omdat rijstballen veel meer tijd kosten om te bereiden.

Je bent gewaarschuwd!
Volg de regels!
Klanten, klanten, klanten!
Een serveerster nam onze aankoop terwijl we in de rij stonden te wachten, wat een slimme en efficiënte zet was, dacht ik. Ons instinct duwde ons om halve kip (RM 15), rijstballen (RM 0,2 per bal), lever (RM 0,5) en kool (RM 1) te hebben. Het duurde niet lang voordat een andere serveerster ons naar een hoektafel leidde. We konden het niet helpen, maar merken op hoe druk de plaats was. De servers waren volledig rusteloos en vermakten zo vele tafels na elkaar. Alles was hier snel. Ik denk dat ze het moesten laten werken gezien het aantal klanten dat elke dag door hun deur stroomt.

Vijf minuten later benaderde de serveerster onze tafel, met lichte groene plastic platen die onze lunch (of brunch) krimpen! Geen van hen was opmerkelijk smakelijk wat betreft plating betreft. Het was net als je gemeenschappelijke opstelling met een spoeling-in-the-plaat. Maar ik denk dat de smaak de presentatie zou goedmaken.

Rijstballen (RM 0,2 per bal) versus losse rijst (RM 1 per plaat)
Half kip (RM 15)
Het vele ongebruikelijke op onze tafel was natuurlijk de rijstballen, omdat we hier in de Filippijnen niet echt veel doen met onze rijst. Deze rijstballen zijn gekookt met kippenbouillon en werden met de hand gevormd in golfballen. Ik ben niet echt een fan van dichte rijst, dus ik gaf nog steeds de voorkeur aan de losse versie boven de ballen. Eerlijk gezegd was de rijst gewoon oké. Maar niets mis met OK.

De gestoomde kip was echter een ander verhaal. Geserveerd met plakjes komkommer aan de zijkant, was de kip zo zacht en zacht. Het was ook zo soepel en sappig dat ik het kon bedenken dat het gewoon in mijn keel glijdt elke keer dat ik een hap nam. De sojasaus en chilisaus die ermee worden geserveerd, zijn ook toegevoegd aan de heerlijke smaak! Het was zo goed. Het was geweldig. Het was perfect.

De kool was ook een geweldige verrassing. We kochten een bord kool alleen om het vlees in evenwicht te brengen, maar we hebben veel meer dan waar we voor hadden onderhandeld. Net als de kip was het perfect gekookt. Het was zacht en smaakvol, met de beste zoutheid. Ik hou niet echt van groenten, maar ik heb er echt dol op.

De lever en de spiermacht waren ook gewoon oké. niets speciaals.

Zoveel als we meer zouden willen blijven en over alles willen praten in de wereld in die tijd, begon de wachtrij buiten het restaurant te groeien en te groeien. Hoewel we hoopten dat de rijst iets veel onverwachts was, verlieten we de plaats met een volledige buik en met nieuwe waardering voor kip en, verrassend genoeg, kool.

Schoffel Kee Chicken Rice Ball
4, 6, 8 Jalan Hang Jebat (Jonker Street),
75200, Melaka, Maleisië

Meer suggesties op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

Lao San Cafe: waar te eten in Malakka, Maleisië

Oriental Riverside Residence Guest House in Malakka, Maleisië

Christ Church Melaka in Maleisië

Het Nederlandse plein in Malakka, Maleisië

Jonker Street in Malakka, Maleisië

Kampung Kling Moskee: Diversiteit omarmen in Malakka, Maleisië

Walking in Harmony: 4 religieuze plaatsen om te bekijken in Temple Street, Malakka, Maleisië

Sri Poyyatha Vinayagar Moorthi Tempel in Malakka: de oudste hindoetempel van Maleisië

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *