Chiang Mai: De stad die me beïnvloedde om de hele wereld te reizen

Bijgewerkt: 17/03/20 | 17 maart 2020

Ik ben niet zo enthousiast geweest om ergens al lang te zijn. Natuurlijk was ik enthousiast over IJsland. evenals Marokko. evenals die reis naar het Caribisch gebied vorig jaar.

Oké, ik ben veel opgewonden, maar ik ben al lang niet zo enthousiast geweest.

Toen ik een paar dagen geleden in Bangkok aanraakte, zag ik in het vliegtuigraam een ​​weerspiegeling van een grote ogen en een man met een bossige staart die voor het eerst weer een locatie zag. Die vent was ik.

Ik was thuis.

Jarenlang heb ik gedroomd om terug te keren naar mijn wortels, mijn rugzak over mijn schouder te slingeren, en weer zonder plan te reizen. Het leven leek echter altijd in de methode te komen, evenals reizen werden vertraagd. “Iets” kwam altijd op.

Het was eenvoudig om een ​​routine te ontwikkelen en in een comfortzone te gaan. Dagen tikken voorbij en, voordat ik het begreep, zijn jaren verstreken, evenals de lijst van dingen om te zien, maar meer en meer ontmoedigend.

Na maanden erover te hebben gesproken, ben ik hier, terug in Zuidoost -Azië, echt aan het doen. Het is tot slot echt!

Ik ben terug in Thailand, het land waar alles begon, om langere tijd door de regio te reizen. Ik voelde me meer ontspannen en ben de afgelopen dagen uitgerust dan in maanden.

Ik ben in het land waar ik bij mijn allereerste bezoek twee keer op opgelicht werd (back-to-back mind you), ik at McDonald’s omdat straatvoedsel eng leek, evenals mijn concept van ruw maken was een drie- Star Hotel.

En ik vond het elk moment leuk! Het gooide me uit mijn comfortzone en haakte me nog meer aan het reizen.

Dit is het begin van een reis van vijf maanden, evenals ik ga van elk moment genieten en elke gelegenheid aangrijpen.

Ik begin aan mijn nieuwe backpacktocht in de stad Chiang Mai, de locatie waar ik de vijf backpackers tevreden stelde die mijn leven hebben veranderd. Degenen die me lieten zien dat langdurige reizen op een budgetplan mogelijk was en me deed vertellen dat ik mijn reizende metgezel had verteld: “Scott, ik ga huis en stop mijn taak om de hele wereld te reizen.”

Ik vraag me vaak af wat er bij hen is gebeurd. Hoe lang zijn ze precies gereisd? Waar zijn ze heen gegaan? Wat zijn ze nu aan het doen?

Ik vraag me af dat ze me vandaag zouden erkennen, en als het niet voor een oude foto was die ik van ons heb, zou ik dat ook niet doen.

Ze veranderden mijn leven – en zetten me op het pad dat me leidde naar waar ik vandaag ben.

Wat me trok om te reizen was het gevoel van oneindige mogelijkheid die het met zich meebrengt. Je kunt alles doen wat je wilt, maar je begrijpt nooit waar de dag je echt zal brengen.

Terwijl ik de komende maanden uitkijk, heb ik dat gevoel opnieuw. Hoewel ik een algemeen pad in gedachten heb, zijn er zoveel opties, en dat ik overal zou kunnen eindigen. Ik begrijp alleen dat ik op nieuwe plaatsen zal zijn, nieuwe dingen zie en nieuwe mensen bevredigen.

Na twee maanden hier is het terug over de enorme blauwe Stille Oceaan en naar Zuid -Amerika, waar ik Patagonië zal bekijken, ga rechtsaf bij Machu Picchu, bekijk de Amazon, en binge op wijn in Argentinië.

Ik heb het geluk voldoende om een ​​carrière te hebben die me in staat stelt om mezelf over de hele wereld te plopen en zoveel tijd door te brengen als ik daar wil. Maar zelfs als u niet exact dezelfde luxe hebt, laat uw innerlijke nee -zeger echter niet de rug houden.

Het is nooit zo goed om opnieuw te beginnen en de dingen te bereiken waar je van hebt gedroomd.

Omdat zelfs als het tot slot geïnspireerd wordt om naar de sportschool te gaan, danslessen te volgen of boogschieten te ontdekken (iets dat ik nooit “de tijd had” had), is het nooit zo laat om te beginnen. Het is nog nooit zo laat om te vermelden: “schat, laten we de jongeren tot slot naar Europa brengen.”

Zoals Dave Matthews zei: “De toekomst is geen locatie om uw veel betere dagen te loceren.”

En op dit moment heb ik een paar van de allerbeste dagen die ik al een tijdje heb gehad.

Ontvang de diepgaande budgetplangids voor Thailand!

Mijn gedetailleerde 350+ pagina -gids is geproduceerd budgetplan reizigers zoals jij! Het snijdt de pluis uit die is ontdekt in andere gidsen en komt rechtstreeks naar de praktische informatie die u nodig hebt om door Thailand te reizen. U zult ontdekken dat voorgestelde routes, budgetten, methoden om geld te besparen, evenals off-the-beaten-path dingen die te zien zijn en niet doen, niet-touristische restaurants, markten, bars, beveiligingstips, evenals nog veel meer ! Klik hier om meer te ontdekken en vandaag uw exemplaar te krijgen.

Boek je reis naar Thailand: logistieke tips en trucs
Boek uw vlucht
Gebruik Skyscanner of Momondo om een ​​goedkope vlucht te ontdekken. Ze zijn mijn twee voorkeursbladermotoren, omdat ze door websites bladeren en door luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld, zodat je altijd begrijpt dat geen steen ongemoeid blijft. Begin met SkyScanner al het eerste, omdat ze het grootste bereik hebben!

Boek uw accommodatie
Je kunt je hostel boeken met hozerworld omdat ze de grootste voorraad hebben en de beste deals. Als je ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruik dan boeking.com omdat ze consequent de goedkoopste tarieven voor pensions en goedkope hotels retourneren. Mijn favoriete locaties om te blijven zijn:

Julie Guesthouse

Het SO -hostel

Kodchasri B&B

Onthoud geen reisverzekering
De dekking van de reisverzekering beschermt u tegen ziekte, letsel, diefstal en annuleringen. Het is een uitgebreide beveiliging in situatie dat er iets misgaat. Ik ga nooit op reis zonder dat ik het in het verleden vele malen moest gebruiken. Mijn favoriete bedrijf dat de allerbeste service en waarde biedt, zijn:

Veiligheidsvleugel (voor iedereen onder de 70)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

MedJet (voor extra repatriëringsdekking)

Op zoek naar het allerbeste bedrijf om geld mee te besparen?
Bekijk mijn resource -pagina voor het allerbeste bedrijf om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alle mensen die ik gebruik om geld te besparen als ik onderweg ben. Ze zullen je geld besparen als je ook reist.

Wil je meer info over Chiang Mai?
Ga zeker naar onze robuuste bestemmingsgids over Chiang Mai voor nog meer planningstips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *